In vara anului 1998, doi prieteni de bloc, KC si Spike, au format trupa “Time Out”, un nou crew de rap bucurestean. Treaba nu a tinut prea mult. Diferenta de mentalitate si de planuri dintre cei doi si neinregistrarea niciunei melodii au degenerat despartirea trupei in iarna aceluiasi an.

Ajung la o intelegere cu fratii Oana si Iuli in vara anului 1999, dar nici noua componenta a trupei “Time Out” nu rezista decat pana in primavara anului 2000. Dupa experientele esuate viitorul artist decide sa nu mai caute alti componenti, ci sa isi scrie noi melodii si sa le transpuna pe un instrumental singur sau intr-o colaborare.

Nu se intampla nimic pana in anul 2002 cand pun mana pe un CD cu 8 instrumentale facut cadou de un coleg de liceu, iar la un pariu facut cu China (FreaKQuency), apare, in octombrie 2002, primul proiect “Inceputul” sub numele de Prap si sigla “All Records”, album ce era inregistrat ajutat de un casetofon, un pentium doi si un microfon improvizat, alaturi de un bun prieten Stalo, el inregistrand intro-ul, outro-ul si interludiile. Tot in aceeasi perioada inregistrez mai multe melodii, cu un sound infiorator de slab, in format wav, fara mixare, masterizare sau vreun program de inregistrat.

Dupa “Inceputul”, apare “100% Prap”, proiect ce apare vara anului 2003, nume ce completa albumul foarte bine, sub sigla “All Records”. 100% eu pentru ca nu am avut colaborari pe respectivul material si tot eu am “produs” toate instrumentalele albumului, cunostinta facand cu programul “Hip-Hop E-Jay”.

“Agresiv Records” si primul logo oficial on-line apare o data cu aparitiile proiectelor “Impotriva tuturor” I si II, in luna martie, respectiv septembrie, in anul 2004. O crestere spectaculoasa nu se gaseste, doar cumpararea unui microfon de karaoke si achizitionarea unui sistem mai performant, iar un mare plus fiind descarcarea instrumentalelor de pe internet. Tot in acelasi an, 2004, incerc sa formez o trupa, “Agresiv”, cu Casper, dar se scriu doar cateva melodi, insa niciuna nu ajunge sa fie transpusa pe un negativ. Dupa Casper, incerc cu IceMan, dar nici noua formula “Agresiv” nu rezista decat pana in decembrie 2004.

Prima melodie a maxi-single-ului “Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”, aparut in ianuarie 2005, am inregistrat-o pe 24 decembrie 2004, un atac direct a fostului component de trupa, IceMan, melodie ce s-a bucurat de un real succes in randul ascultatorilor. 2005 a fost un an foarte bun; flow imbunatatit, ridicarea semnificativa a calitatii sunetului, versuri mai inchegate, colaborari. Maxi-single-ul a fost “dedicat” bunului prieten IceMan. La o luna diferenta apare un proiect cu 7 melodii, “Am revenit”, sub noul brand “Agresiv Records”.

In vara anului 2005, il cunosc pe Marius Makedonu’. Facand schimb de idei, ajungem la concluzia ca am putea incerca sa facem ceva treaba impreuna ca trupa. La putin timp, il cooptam si pe Spiridushu’, dar ii ia locul Gerry si inregistram prima melodie ca si o trupa, “Vorbe”. In aceeasi vara inregistram alte doua melodii, dar trupa ramane doar in doi componenti, Prap si Gerry (acum “Marele” Felynna), si isi schimba numele in “Prap&Gerry”. Primul album al trupei ramane doar un proiect fara niciun rezultat.

Albumul “Acelasi baiat” contine si cele trei piese inregistrate ca trupa si apare o data cu albumul “Tara minunilor” al artistului Smokey. O data cu aparitiile albumelor incepe promovarea on-line prin crearea website-ului oficial si partenerierea cu portaluri de specialitate si publicul aude pentru prima data de “Agresiv Records”, artisti si muzica. In februarie 2006, numele se schimba in “Assassin Records” si produc compilatiile “Intre baietasi pana la moarte”, in martie 2006, “Fara respect”, in septembrie 2006, si “Best of 2006″, in decembrie 2006.

Abia in octombrie 2006 iese la lumina primul si, momentan, singurul album al trupei din care faceam parte, dupa mai multe mutari de componenti. In vara anului 2006, numele trupei “Prap&Gerry” se schimba in “Deep Cover si apare un nou membru, un talentat DJ constantean, DJ Player.

In iulie 2006, Gerry pleaca din trupa, iar Prap si DJ Player incepe lucrul la primul proiect al trupei. Trupa este completata in septembrie 2006 de un bun prieten al amandorura, IceBoy (actual Racfm), din Cernavoda, care apare doar pe doua melodii ale albumului. O luna mai tarziu apare n0ul album “Tot eu”, album fara prea mare succes.

Paradoxal, EP-ul “Tot eu Limited Edition”, aparut in luna ianuarie a anului 2007, un remake al albumului precedent a prins mai bine. O data cu EP-ul, se renunta la numele “Assassin Records”, se creeaza un nou logo si se schimba cu “DeviLL Records”, nume cu dublu inteles. La doua luni diferenta, in martie 2007, apare compilatia “Cartieru’”, un proiect ce a fost ascultat destul de bine. Dupa compilatia “Cartieru’” incerc sa reformez Deep Cover alaturi de DJ Criss (DJ Snake), dar nici de data asta nu merge, asa ca aleg sa scot un album solo. In iulie 2007, apare “Gekommen zur holle”, cel mai complex si direct proiect din punct de vedere muzical si al colaborarilor, pana acum.

Proiectul “Sentimente” ia nastere la propunerea unei colaborari intre “DeviLL Records” si “JTM Music” in vederea producerii primei compilatii sentimentale din industria rap-ului care apare in decembrie 2007, si cu ajutorul “Rap Arena”.

Tot in aceeasi perioada, Racfm vine cu o idee de a crea prima revista a culturii hip-hop din Romania. Se creeaza logo-ul “Liric One”, se aduna cateva articole, se pune baza unui site si a unei echipe, dar totul ramane la baza de proiect. “DeviLL Records” devine “Liric One” si incepe promovarea noului brand, care nu se lasa prea mult asteptata. In decembrie 2008, fiind partener al lansarii “Ingerii Strazii”, creez “Sentimente Limited Edition” (vol. II) si il distribui gratuit in cadrul lansarii.

Ma reapuc de revista alaturi de DJ Player, Grandez si Gestapo, rescriem alte articole, punem idei peste idei, dar realizam ca nu va merge si lasam totul in lucru. Melodiile ce erau stranse pentru CD-ul atasat revistei devin in vara anului 2009 compilatia “Sentimente vol. III”, proiect ce a avut peste 4000 de descarcari in 30 de zile doar de pe site-ul www.liricone.com plus alte descarcari de pe alte host-uri. La “Sentimente Vol. IV” il am ca si co-producator pe YoBack, un vechi prieten sucevean, cu care produc cel mai bun si mai complex volum din seria “Sentimente”.

Si compilatia “Din noua scoala vol. I”, albumele “Primul pas” (al trupei “Ingerii strazii”) si “Un oarecare” (al MC-ului KX) au beneficiat de suportul “Liric One”.

Povestea continua…