Istoric

Ideea de a avea un brand a inceput in 1998, iar 2002, s-a concretizat, cand a aparut primul material audio, „Inceputul”, tiparit de „All Records”. Apoi au urmat „Partea II” in 2003, iar in 2004 au aparut doua volume din „Impotriva tuturor”. Anul 2005 a scos la lumina „Am revenit” si „Ochi pentru ochi”. Toate ale aceluiasi artist, Prap.

Totul se schimba in anul 2006 cand isi fac aparitia mai multi artisti autohtoni, Smokey, Racfm, YoBack, Ciuzi, Alishia, Skypy, Torto, DJ Player, iar numele se schimba in „Agresiv Records”, apoi in „Assassin Records”. O data cu ei apare si primul site, iar cu primul site apare si ideea de a derula in acelasi timp si partea de muzica, dar si partea de design grafic. „Tara minunilor” al lui Smokey, alaturi de proiectele personale „Acelasi baiat”, „Tot eu” si „Un nou inceput”, ultimul alaturi de Racfm si DJ Player, plus materialele audio comune, compilatiile, „Intre baietasi pana la moarte”, „Fara respect” si „Best of 2006”, apar si ele in acelasi an.

Marca „Liric One” s-a concretizat in anul 2007 punand bazele primei reviste Hip Hop. La primul numar al revistei s-a format o echipa din Racfm, Shibby, Grandez, Alisia, Gestapo si Prap. S-a format un site, apoi marca a inceput sa apara pe site-uri de specialitate in muzica, in design, dar revista nu a mai aparut. Atunci s-a luat hotararea sa ramana numele „Liric One” doar in muzica si design grafic, pentru ca o revista ar fi avut succes doar on-line.

Pe partea de muzica, au mai aparut de-a lungul timpului, pana in prezent, „Tot eu II”, „Gekommen zur holle” si „Mergi mai departe” ale artistului Prap; „Primul vers”, „Realitatea romaneasca” si „Doar o vorba” produse de Racfm; DJ Player cu „First step” si „Promomix”; YoBack a avut „La inceput de drum”; „Primul pas” al trupei Ingerii strazii; compilatiile „Cartieru'” si „Din noua scoala”, iar in plus urechile ascultatorilor au putut auzi primele patru volume, produse de „Liric One” in colaborare cu „JTM Music”, de Hip Hop emotional numite simplu „Sentimente”.

Multumiri speciale: Giano (JTM Music), Dan (Nixie Productions), DJ Player (DeeJay Sound/Radio DJ), Strabunicutza (iRefutabil News), Gabi Ban (Teen Press).